Vooraankondiging
Congres: ‘Kansen van het Gemeenschappelijk Landbouw Beleid (GLB) en de Bodem als Basis’

Toekomstbestendig boeren gaat over nieuw perspectief. Maar hoe ziet dat nieuwe perspectief er uit en hoe pas je je bedrijf daarop aan? Doe inspiratie op bij andere boeren en deskundigen en bereid je voor op de toekomst.

Op 12 oktober 2021 vindt het congres ‘Kansen van het Gemeenschappelijk Landbouw Beleid (GLB) en de Bodem als Basis’ plaats. LTO Noord is vanuit diverse bodem- en waterprojecten, waaronder ‘Van bodemkennis naar bodemkunde’,  betrokken bij de organisatie van dit congres over de toekomst van de landbouw in Noord-Nederland.

Het programma bestaat uit presentaties van toonaangevende sprekers uit het binnen- en buitenland, workshops, ontmoetingen, bodem-beleefsessies en bedrijfsbezoeken. Locatie: Ecomunitypark, Oosterwolde. Het definitieve programma van deze dag volgt binnenkort.

Nieuw landbouwbeleid
Tijdens dit congres wordt informatie gedeeld over het nieuwe, gemeenschappelijke landbouwbeleid met Nederlandse boeren, kennisinstellingen, overheden en adviseurs. Je krijgt praktische handvatten, instrumenten en inspirerende voorbeelden die aansluiten op het nieuwe landbouwbeleid.

Save the date!
Het congres: ‘Kansen van het Gemeenschappelijk Landbouw Beleid (GLB) en de Bodem als Basis’ wordt georganiseerd door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe, Avalon, het Kenniscentrum Bodem, Symphony of Soils en het project Meerwaarde van de Bioboer. Tijdens het congres worden vanzelfsprekend de richtlijnen van de Rijksoverheid met betrekking tot de coronapandemie aangehouden. Een deel van het congres zal ook online te volgen zijn. Reserveer alvast 12 oktober in je agenda.

Op de hoogte blijven?
Klik hier