Leer de bodem beter kennen: wat zegt de bodem ons?

Wilt u graag meer inzicht krijgen in de bodemvruchtbaarheid van uw eigen perceel? En wilt u werken aan een betere bodemkwaliteit? Dan zijn de webinars ‘Aan de slag met de bodem!’ echt iets voor u. Vanuit de projecten Vruchtbare Kringloop Noord Nederland en van Bodemkennis naar Bodemkunde wordt een viertal verdiepende webinars over bodemkwaliteit georganiseerd. Nu vanwege corona fysieke bijeenkomsten niet mogelijk zijn, kunt u toch online uw kennis vergroten en krijgt u praktische tips om thuis toe te passen.

Aan de slag met je bodem – deel 1

Het eerste webinar gaat dieper in op de vraag ‘Wat zegt de bodem ons, wat zie ik aan de bodem’. Expert Leen Janmaat van Louis Bolk Instituut neemt u mee in de verschillende facetten van de bodem, van mineralen tot bodemleven. Met behulp van de bodemscan leert U op welke bodemsignalen u kunt letten. Na de diagnose van de bodem volgen maatregelen die uw bodemkwaliteit verbeteren.

  • Datum: maandag 16 november
  • Tijd: 10.00 uur (duur 45 minuten)
  • Aanmelden:


In december 2020 en januari en februari 2021 organiseren we nog een drietal webinars binnen hetzelfde thema ‘Aan de slag met je bodem’. Een uitnodiging daarvoor volgt te zijner tijd:

  • Deel 2 – december – Omgaan met droogte en andere klimaatperikelen: ‘van de regen in de drup’.
  • Deel 3 – januari – Vruchtbare bodem: ‘effecten van bemesting op bodem’
  • Deel 4 – februari – Bodemleven: ‘de rol van de onzichtbare boeren hulp’