Serie webinars: Aan de slag met je bodem

Webinar Leer de bodem beter kennen

Op 16 november 2020 deelde Leen Janmaat van het Louis Bolk Instituut relevante en interessante kennis over ‘Leer je bodem beter kennen’. Kijk dit webinar terug en lees de antwoorden op de gestelde vragen.

Kijk terug

Webinar ‘Omgaan met droogte en andere klimaatperikelen’

Op 9 december was Pieter Struyk  van het Louis Bolk Instituut de expert aan tafel over het optimaliseren van de vochthuishouding van landbouwgronden.

Kijk terug

Webinar ‘Effecten van bemesting op de bodem en opbrengst’

Op 18 januari nam Wim Bussink van Nutriënten Management Instituut (NMI) ons mee in hoe we komend groeiseizoen de mineralenbenutting verbeteren en mineralenverliezen (o.a. ammoniak) verminderen op onze bedrijven.

Kijk terug

De rol van bodemleven: ‘de onzichtbare boerenhulp’

Tijdens dit webinar op 3 maart 2021 gingen Eline Keuning van Bioclear Earth en Emiel Elferink van Hogeschool Van Hall Larenstein in op het bodemleven: hoe ziet het bodemleven eruit, welke functies vervullen ze en hoe bevorder je meer bodemleven in de landbouwpraktijk.

Kijk terug

Bodemmanagement en stikstofkringloop

Ruim 300 geïnteresseerden hadden zich ingeschreven voor het  webinar ‘bodemmanagement en stikstofkringloop’. Dit webinar vond plaats op 21 december 2021. Je kunt het webinar hier terugkijken.

Kijk terug